Ja hoor, je leest het goed. Het kan zijn dat je zelf per ongeluk vachtproblemen aan het veroorzaken bent bij je kat. Hoe dit komt en hoe je dit gemakkelijk oplost? Dat lees je in deze blogpost.

Gekke dure borstels

Je herkent het vast wel.. Je bent helemaal gek op je liefste kat, maar je hele huis (inclusief jezelf) hangt vol met kattenhaar. Zo frustrerend. Dus tijd voor een tripje naar de dierenwinkel om op zoek te gaan naar een goede kam of borstel. Het aanbod is eindeloos. Rubberen borstels in gekke vormpjes, speciale handschoenen, ontwolharken, de furminator…  Allemaal beloven ze hetzelfde, namelijk dat ze zoveel mogelijk vacht verwijderen. Hier hangt wel soms wel een stevig prijskaartje aan, maar kom, dat heb je er wel voor over. Zo een innovatieve borstel die zoveel mogelijk haar verwijdert,  die wil je toch?!

Gevolgen voor de vacht

Helaas zijn deze kammen en borstels vaak helemaal niet goed voor de kattenvacht. Ze snijden de haren af en trekken gezonde haren uit. De furminator bijvoorbeeld, dat is eigenlijk een scheerkop op een handvat. Zo een kammen en borstels beweren dat ze zoveel mogelijk vacht verwijderen. Maar wanneer je zoveel mogelijk vacht gaat verwijderen, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de vacht. Hierdoor ga je namelijk de natuurlijke cyclus verstoren, en ga je net vachtproblemen veroorzaken. Het doel van kammen is om knopen te verwijderen, niet om zoveel mogelijk vacht eruit te krijgen.

Oplossing

Maar welke borstel en kam moet je dan wel gebruiken om de vacht van je kat te verzorgen? Wel, het antwoord is heel eenvoudig. Als je de vacht van je kat op een vachtvriendelijke manier wil onderhouden, dan heb je helemaal niet zoveel nodig. Je hebt maar drie zaken nodig, en deze adviseer ik voor alle katten en alle soorten vacht. En bovendien zijn ze ook nog eens heel goedkoop. Een kleine slickerborstel, een wijdgetande metalen kam en een microvezeldoekje.  That’s it. Hiermee kan je elke kattenvacht ter wereld onderhouden. Je kan ze samen in een basispakket hier op mijn website voordelig aankopen voor slechts 15 euro. Klik hiervoor op deze link: www.miauw-kattentrimmer.be/webshop.

Vond je deze blogpost leerzaam? Klik hieronder dan even op het hartje. En heb je over deze blogpost nog vragen? Stel ze dan zeker vanonder op deze pagina bij de comments!

This function has been disabled for MIAUW - kattentrimmer.