Heeft je kat last van pijnlijke klitten, een vuile vacht, rondvliegende kattenharen? Ook ziekte en ouderdom kunnen ervoor zorgen dat een kat zijn vacht niet meer goed kan onderhouden. Laat de vacht van je kat regelmatig onderhouden om vervilting en knopen te vermijden. Een trimbehandeling omvat het verwijderen van alle vilt en knopen en het volledig kammen van de vacht. Indien nodig en indien de kat het toelaat kan ik ook de nagels knippen, de oren en ogen reinigen en een sanitaire trim doen.

Knopen en vilt gaan niet vanzelf weg, dus hulp is hierbij gewenst. De viltplekken worden doorgaans plaatselijk geschoren. Zo kunnen de huid en de vacht zich weer herstellen en kan uw kat zich weer zonder pijn bewegen. Bij vilt is kammen geen optie meer. Het zou echt niet katvriendelijk zijn om dit te proberen uitkammen en uitpluizen.

Mijn visie is huid- en vachtvriendelijk trimmen, maar vooral katvriendelijk. Het is belangrijk om altijd met rust en ruimte te werk te gaan. Katten zijn zeer stressgevoelig en nemen onze negatieve energie over. Ik werk steeds met veel geduld en liefde. Aarzel niet om een afspraak te maken. Samen zoeken we naar een goede oplossing om de vacht van je kat weer in orde te brengen. Elke kat verdient een pijnvrije vacht!

Hoe lang duurt een trimbeurt?

De duur van een trimbeurt kan enorm variëren. Soms is het op 20 minuutjes al gedaan, en soms kan het wel 1 uur duren. Dit is afhankelijk van hoe het gesteld is met de vacht en hoe de kat het toelaat.

Mag ik aanwezig zijn bij de trimbeurt?

Uit ervaring heb ik geleerd dat de meeste katten zich rustiger laten verzorgen als het baasje niet aanwezig is. (Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.) Daarom heb ik ervoor gekozen om in mijn trimsalon contactloos te werken en enkel de kat binnen te laten. Indien je er echt graag bij wil zijn, dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor een huisbezoek. Ook bij de dierenarts in Vilvoorde is het mogelijk om tijdens de trimbeurt aanwezig te zijn.

Hoe vaak moet ik mijn kat laten trimmen?

Hier is geen standaard antwoord op te geven.  Want dit is bij elke kat anders. Elke vacht is uniek en heeft andere noden. Sommige katten hoeven maar 1 keer per jaar langs te komen, terwijl andere katten elke 2 maanden echt nood hebben aan een trimbeurt. Gemiddeld kan ik zeggen dat 1 trimbeurt per seizoen meestal de norm is.

Wat moet ik meebrengen als ik een afspraak heb?

Je mag zeker een dekentje meenemen waar je kat thuis vaak op ligt. Zo kan ik dit tijdens de trimbeurt op de tafel leggen. Je mag ook gerust het favoriete speeltje of snoepjes meenemen. Dit kan ik allemaal gebruiken om je kat zoveel mogelijk op haar gemak te krijgen.

Kan ik een afspraak maken voor twee of meer katten?

Dat kan, maar ik raad het doorgaans niet aan. Wanneer je met meerdere katten langskomt, dan kan het zijn dat ze hier best wel lang moeten wachten. En dat is natuurlijk niet zo fijn voor de katten. Hoe sneller ze na de trimbeurt weer naar huis kunnen, hoe beter. Dat is ook de reden waarom ik geen “groepskorting” geef. Ik zou dus zelf aanraden om met elke kat apart langs te komen voor een trimbeurt.

• Trimbehandeling in trimsalon (Asse)
Door de coronacrisis heb ik een contactloos trimsalon geopend bij mij thuis. Zo kan ik jullie katten op een veilige manier verzorgen. Je kan zelf niet aanwezig zijn tijdens de trimbehandeling. Ik neem het mandje aan de deur aan. Indien mogelijk film ik voor jou een stukje van de trimbeurt.

Lusthuizenstraat 18, 1731 Asse (Zellik)

 

• Trimbehandeling bij dierenarts (Vilvoorde en Affligem)
Ik werk samen met dierenartsencentrum Coranimo in Vilvoorde en met dierenarts Animell in Affligem.  Je kan bij mij een afspraak inplannen voor een trimbehandeling in deze dierenartsenpraktijken. Je kan de trimafspraak ook combineren met een dierenartsbezoek (bijvoorbeeld voor de jaarlijkse vaccinaties). Ook katten die enkel te behandelen zijn onder lichte sedatie of narcose kunnen wij op deze manier verder helpen. Indien je graag een trimbeurt bij een dierenarts wenst, neem dan even rechtstreeks contact met me op om een afspraak in te plannen.

Dierenartsencentrum Coranimo: Arendlaan 69, 1800 Vilvoorde (https://www.coranimo.be/)
Dierenarts Animell: Langestraat 252, 1790 Affligem (https://www.animell.be/)

 

• Trimbehandeling aan huis
Ben je moeilijk te been? Heb je geen eigen vervoersmiddel? Lukt het écht niet om je kat in een reismandje te krijgen? Geen probleem, want ik kom ook aan huis om je kat te trimmen. Dit doe ik in de ruime regio rond Asse. Dit gebied omvat onder meer Wemmel, Merchtem, Meise, Opwijk, Dilbeek, Ternat en Grimbergen. In Brussel doe ik geen huisbezoeken. Let op, ik geef meestal de voorkeur aan een afspraak in mijn trimsalon. De reden hiervoor is dat bijna alle katten zich op een onbekende locatie veel gemakkelijker en met minder stress laten verzorgen. Indien je graag een huisbezoek wenst, neem dan even rechtstreeks contact met me op om samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

This function has been disabled for MIAUW - kattentrimmer.